Thursday, July 19, 2012

Ciuperci umplute cu carne de pui


Ciuperci umplute cu carne de pui

Ingrediente:

9 ciuperci mari

300g piept de pui
4 oua
1 lingura ulei
200g cascaval ras
3 cepe
3 catei de usturoi
1 ardei
 patrunjel
Sare
Piper


Mod de preparare:

Curatam ciupercile de pielita si le indepartam codita. Pregatim o tava cu hartie de copt, asezam ciupercile, presaram sare mare peste ele si le dam la cuptorul dinainte incalzit pentru 15 minute.Le scoatem, golim lichidul adunat in ele si le asezam pe servet absorbant.

Intr-o tigaie, incingem uleiul, adaugam ceapa, usturoiul si ardeii tocate toate marunt. Intre timp taem piciorusele de la ciuperci in cubulete mici, pe care le punem in tigaie. Dupa cateva minute adaugam si pieptul de pui macinat. Asezonam si lasam sub capac inca 10 minute, mai exact pana se evapora zeama lasata de la ciuperci. Apoi adaugam ouale si frunzele de patrunjel. Amestecam totul, mai asezonam daca e nevoie si lasam amestecul putin la racit.

Cu o lingura, luam din amestec si umplem ciuperile apoi le asezam dinnou in tava. Deasupra fiecaruia punem cascaval ras si pentru un strop de culoare, cate o frunzulita de patrunjel si un varf de cutit pasta de ardei. Dam la cuptor pentru 30 de minute.

Ciuperci umplute cu cascaval


Ciuperci umplute cu cascaval

Ingrediente:

1 kg ciuperci
1 ceapa
2 catei de usturoi
1 lingura de smantana
200 gr cascaval ras
patrunjel
ulei
1 lingurita de unt
sare si piper


Mod de preparare:

Ciupercile se curata si li se rup coditele pe care le taiem cubulete marunte. Peste capacele de ciuperci presaram putina sare si le lasam separat pana cand le vom umple. Ceapa taiata maruntel se pune la prajit in 2 linguri de ulei incins. Cand capata culoare aurie, punem si cateii de usturoi taiati si ei maruntel si lasam 2 minute sa se amestece aromele.

Apoi punem peste ceapa, coditele de la ciuperci si lasam sa se inmoaie bine. Cand sunt si acestea patrunse punem putin cascaval, cubuletele de salam/sunca si patrunjelul tocat. Le lasam la foc cam 3 minute si le scoatem intr-un castron la racit. Dupa ce s-au racit, adaugam untul topit, iarasi putin cascaval si condimentam dupa plac. Ciupercile le clatim cu apa rece ca sa se duca surplusul de sare, le uscam usor pe prosoape de hartie si incepem sa le umplem. Intr-o tava pentru cuptor, intindem hartie de copt si asezam ciupercile umplute. Presaram pe fiecare cascaval ras si dam la cuptor pana se rumenesc.

Wednesday, July 11, 2012

Ciuperci cu maioneza

Ciuperci cu maioneza


 Ingrediente:


 1 kg ciuperci,
 sare,
 250-300 g maioneza,
 100-150 ml smantana groasa,
 marar,
 patrunjel.


 Mod de preparare: Dupa ce s-au curatat, ciupercile se fierb acoperite, circa 30 minute, in 1/4 l apa clocotita,impreuna cu o lingurita rasa de sare, o foaie de dafin, 50 ml vin alb sec, pina cind se moaie bine, apoi se scurg de apa in strecuratoare, unde se lasa sa se raceasca.

 Maioneza obisnuita se amesteca cu smantana, potrivindu-se gustul ca sare, acreala si mustar, ca sa fie mai picanta. Pentru aroma, se adauga frunze de marar si patrunjel taiate marunt si, facultativ, putina ceapa rasa fin,apoi se amesteca cu ciupercile bine scurse.